Seuraa meitä
Facebook Twitter Instagram YouTube

Maanantaina 3.2.2020 solmittiin kattava yhteistyösopimus Pixafixin Joni Ikosen ja Nummi-Pusulan Kuntoutuksen, Fysioterapeutti Marjo Mansokosken kanssa.

Olen iloinen, että minulla on toimipiste, jossa saan rauhallisin mielin kouluttautua Osteopaatiksi” -Joni Ikonen kertoo.

Joni Ikonen ja Marjo Mansokoski
Marjo Mansokoski ja Joni Ikonen

Mukavaa, että tulit lukemaan.

Tosiaan, olen tehnyt Koulutetun hierojan (Rekisteröity) työtä vuodesta 2005. Olen hoitanut urani aikana laajan kirjon erilaisia ja eri ikäisiä ihmisiä, jotka ovat olleet varustettuna erilaisilla vaivoilla. On kyseessä kasvava teini tai kosketusta kaipaava seniori. Otan heidät kaikki vastaanotolleni yksilöinä.

Vuosien saatossa työtekniikkani ovat muovautuneet ”poissulkevaksi” ja rakennan hoitosuunnitelman yhteistyössä asiakkaan kanssa sen mukaan.

”Sinun tulee olla se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa.” —Gandhi

Pidän ihmistä kokonaisuutena, jota tulee hoitaa kokonaisuutena. Oletpa raskaan työn raataja, näyttöpääte ammattilainen, ammattiurheilija tai eläkeläinen. Sinä olet kehosi paras asiantuntija. Olet ehkä vain unohtanut kehosi signaalit, joita se yrittää sinulle kertoa. Minun tehtäväni on toimia sinun ja kehosi kuuntelijana sekä tiedonvälittäjänä, ja lopulta tehdä itseni tarpeettomaksi, kunnes taas palaat hoitooni.

Miksi kouluttaudun Osteopaatiksi?

Sormeni tuntevat ja silmäni näkevät asioita, joihin oma osaamiseni ei toistaiseksi riitä, vaikka työtä on takana melkein 15 vuotta. Olen ihminen, joka haluaa oppia kokoajan lisää. Olen kahlannut alamme kirjallisuutta läpi, käynyt erilaisissa koulutuksissa ja hoidoissa. Olen varma, että Osteopaatti opiskelu antaa minun ”työkalupakkiini” lisätyökaluja, joilla voin hoitaa asiakkaita vieläkin paremmin. Osteopaatin ammatti antaa myös mahdollisuuden erikoistua erilaisiin kuvantamis-tekniikoihin ja opiskella esim. koirien osteopatiaa Englannissa.

Voit varata hoitoaikasi Tästä

Kenelle hierontaa, kenelle ei ja mitä vaikutuksia hieronnalla on?

Hieronta sopii vauvasta vaariin. Hierontaa on käytetty kautta aikojen poistamaan lihaskipuja ja rentouttamaan henkisesti. Vauvoille hieronta voi olla suuri apu koliikkiin ja vanhuksille hieronta on tärkeä kanava läheisyyteen ja ihmisen kosketukseen. Työikäiset käyttävät hierontapalveluita liian vähän ja tämä johtaa usein sairaslomakierteeseen ja kohtuuttomaan särkylääkkeiden käyttöön. 

Lihakset ovat ihmisillä samanlaisia, mutta käyttötapa vaihtelee. Raskaantyöntekijät saavat jumeja/kipuja lihaksiinsa toistuvasta lihasärsykkeestä, joka johtaa palautumisen riittämättömyyteen. Näyttöpäätetyöntekijät jännittävät lihaksiaan staattisesti työpäivän aikana, mikä taas johtaa pään, niska ja hartijoiden kiputiloihin. Tämä johtuu yleisesti lihaksien aineenvaihdunnan häiriöstä, jonka staattinen jännitys saa aikaan.

Urheilijat ja urheilun harrastajat saavat lihashuoltoonsa täydennystä hieronnasta. Hieroja on urheilijan lihasten paras kaveri. Hieroja voi työllään ennaltaehkäistä vammojen syntyä, hoitaa syntyneitä vammoja ja nopeuttaa vammojen parantumista tuntuvasti. 

Hierojalla on myös ammattitaitoa auttaa urheilijaa päivittäisessä lihashuollossa.

Hieronnan suhteen voidaan käyttää tervettä maalaisjärkeä. Esimerkiksi tuore haava kädessä estää käden hieronnan. Palovammat ja paha akne ovat myös listalla, jolloin ei voida hieroa tulehdusriskin vuoksi. Laskimotukokset, tyrä ja syöpä lukeutuvat myös hieronnan vasta-aiheiksi. Korkea tai matala verenpaine ei ole este hieronnalle. Myöskään sydänsairaudet eivät ole este hieronnalle, hieronnassa on vain huomioitava otteiden voimakkuus ja hieronta-asento. Sydänpotilas voi tarkastaa suosituksen hieronnan aloittamisen omalta lääkäriltään.

Hieronnalla on monia fyysisiä ja henkisiä vaikutuksia. Hieronnan vaikutuksiin lukeutuvat mm. lämpövaikutus, pumppuvaikutus, venytys, mikroverenkierron avautuminen ja hermoston reakvaatio.

Kansankielellä hieronnalla ”avataan” jumiutuneita lihaksia. Hierojan kosketus saa aikaan ihmisessä läheisyydentunteen ja hyvän olon. Hieronta on muutakin kuin fyysinen kosketus. Hieroja kuuntelee myös asiakasta ja ymmärtää. Kiireiden keskellä on hyvä pysähtyä ja purkaa sydäntään.

Voit varata hoitoaikasi Tästä

Kirjoita Viesti

Sähköpostiosoitetta ei tulla julkaisemaan.Vaaditut kentät ovat merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.